Početak saradnje humanitarnog karaktera

vitalon-01

Poseta Dečjem selu i topla reč su nešto što je najvažnije, kažu u ovoj Ustanovi i dodaju da se sve donacije odgovornih pojedinaca i firmi podjednako vrednuju i cene.

Društveno odgovorne kompanije od velikog su značaja za pojedine socijalne ustanove, te je odluka Vitalon Biopharm koja se bavi proizvodnjom ovsenih kaša, da jedan dinar od svake prodate kaše donira za Dečje selo, bila dobara osnov za početak saradnje. Humanost je, kako su prilikom potpisivanja protokola rekli, veoma važna iako je u današnje vreme retkost.

Mi stanujemo tu u blizini, pa svaki dan prolazimo pored Dečjeg sela. Svaki put kada prolazimo videmo da je toj deci pomoć sve potrebnija i potrebnija. Hteli smo da napravimo neku akciju humanitarnog karaktera. Odlučili smo se na taj potez, da odobrimo po jedan dinar od svakog našeg prodatog proizvoda za Dečije selo“, naveo je Vukašin Bajić, predstavnik donatorske firme Vitalon Biopharm - Novac će, kako u Dečjem selu kažu, biti iskorišćen za potrebe obrazovanja i vannastavnih aktivnosti, kako bi deca koja odatle izađu imala sve što imaju i deca u biološkim porodicama. Takođe, postignut je dogovor da će zaposleni lekari i stomatolozi pružati svoje usluge deci iz Dečjeg sela u vidu akcija o podizanju svesti o oralnom i opštem zdravlju.

vitalon-02

Imaju udruženje koje će nam pomagati tako što će neki njihovi stomatolozi i lekari zapravo boraviti jednom mesečno sa našom decom i govoriti recimo o važnosti oralnog zdravlja ili o važnosti redovne nege i higijene i svega što može da unapredi njihov život kasnije“, rekla je Nina Vukelić, portparol Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici.

Podsetimo, ustanova za decu i mlade “Dr Milorad Pavlović” Dečje selo, osnovana je pre 40 godina sa ciljem pomoći deci bez roditeljskog staranja. Danas Dečije selo brine o više od 100 dece i mladih uzrasta od 6 do 26 godina.

vitalon-03
 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon