Promeni svet porukom na 5186

Pošaljite poruku na broj telefona 5186 i pomoći ćete u opremanju prostora za učenje i usavršavanje dece bez roditeljskog staranja…

Ustanova za decu i mlade “Dr Milorad Pavlović” već 39 godina izvodi na put decu i mlade bez roditeljskog staranja.

U ovom momentu zaposleni i volonteri danas na put izvode više od 80 dece i 28 mladih bez roditeljskog staranja, kroz program smeštaja (Selo u Kameničkom parku) i kroz program podrške osamostaljivanju („Kuća na pola puta“) koji Dečije selo uz pomoć prijatelja realizuje.

Akcija „Promeni svet porukom na 5186“ započeta je u maju 2014 godine, sa glavnim ciljem prikupljanja sredstava za obrazovenje i razvoj štićenika Sela. Edukacija kroz programe formalnog i neformalnog obrazovanja u prethodnom periodu prepoznata je kao najbolji vid prevencije povratka u sistem socijalne zaštite.

Sredstva prikupljena na ovaj način štićenicima će omogućiti da postanu: lekari, mehaničari, pekar, poslastičari, glumci, profesori, pedagozi, psiholozi, socijalni radnici itd. Ovo su samo neka od zanimanja u kojima štićenici Sela žele da steknu znanje. Neki svoj put vide u obukama za zanatalije (pekari, poslastičari, frizeri, kozmeticari, kuvari) a neki svoj put vide na fakultetima. U svakom slučaju naša misija je uvek ista, a to je izvesti decu i mlade na pravi put, i kreirati odgovorne i sigurne pojedince društva.

Pored usavršavanja na fakultetima i stručnim kursevima, sredstva prikupljana biće upotrebljena za učenje stranih jezika (koji postaju neophodnost u vremenu u kojem živimo ), pomoć pri učenju, obuke o korišćenju kompijutera, obuku za vozače kao i mnoge druge praktične obuke potrebne za vreme u kojem živimo.

Želja nam je da zajednički opremimo prostor za učenje, kao i da za štićenike kojima je potrebna posebna terapija u odvojenim objektima to i omogućimo kroz potreban pribor za rad, siguran krov nad glavom i tako pružimo pažnju svima i zajednički koračamo u buducnost u kojoj neće biti nasilja, neće biti problema nego izgradjeni pojedinci i svesni gradjani svog drustva.

Akcija traje do kraja decembra 2014 godine, i omogućava slanja SMS poruke korisncima VIP,MTS i Telenor mreže.

Promeni svet porukom na 5186 – Izvor: lisa.rs
Pomozimo mališanima bez roditeljskog staranja – Izvor: yumama.com
Promeni svet porukom na 5186 – Izvor: smedia.rs
Promeni svet porukom na 5186 – Izvor: roditeljsrbija.com
Pomoć za Dečije selo – Izvor: navidiku.rs
Priključite se akciji prikupljanja pomoći za Dečije selo u Sr. Kamenici – Izvor: elle.rs
Pomoć za Dečije selo – Izvor: novisad.rs

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon