Nova godina 2017

Ove godine, kao i svih predhodnih godina, brojni prijatelji Dečjeg sela obradovali su najlepšim novogodišnjim paketićima decu i mlade povodom Božićnih i Novogodišnjih praznika. Zvona Deda mraza i eho reči: HO…..HO….HO…još uvek se čuju u Dečjem selu.

Deca iz Dečjeg sela su pripremila sa decom iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Đurđeva  novogodišnju prestavu.

Deca iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Đurđeva izvela su novogodišnju prestavu ”Dve novogodišnje jelke“, a deca iz Dečjeg sela pripremila su novogodišnji recital na temu „Naše pahuljice“.

Na radost  prijatelja  Dečjeg sela i odraslih, svi smo se za trenutak vratili u dane detinjstva i poželeli da zauvek ostanemo deca.

Brojni gosti koji su sa nama čekali Deda mraza poneli su na licu osmeh.

Goste je pozdravio vršilac dužnosti direktora Mirko Jankelić i između ostalog rekao:  „Danas i tokom cele godine Dečje selo posećuje veliki broj prijatelja, kao i tokom svih godina rada i postojanja. Kada neko zakorači i nogom u Dečje selo, on ovde ostavlja svoje srce, zato, jer ga je samo ljubav dovela ovde. Oni koji jednom dođu, dolaze uvek. Tako možemo reći da smo jedna velika porodica koja na drugačiji način funkcioniše od svakodnevnice.“

Slatkim poklonima decu su obradovali:

Naši dragi prijatelji:

Kompanije, sindikati, škole, preduzetnici i  studenti:  Kompanija „Dunav Osiguranje“,  Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad; OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Đurđevo; „Shamrock Bar Pub Quizz   iz  Novog Sada;  ITHS, Srednja škola za informacione tehnologije iz Beograda; Studentski parlament  Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu;  Sindikalna organizacija „Elektrovojvodine“, Zaposleni iz firme „Frobas“ iz Novog Sada;  Srđan Banov, vlasnik pekare Banov Plus iz Kaća; Predškolska ustanova „Dream Land“ Novi Sad;  DOO Pannonia Expertise Novi Sad; Studentski parlament Univerziteta „Singidunum“ ; Firma „Leer“ iz Novog Sada ; Gospođa Snežana Trivanović iz Light Systems Design-a;  KK“Selekta“ iz Novog Sada; Firma „Pan Logistic“iz Novog Sada; Univereksport iz  Novog Sada,  Kompanija „Nelt“; Merkator-S  doo; Firma   “ Tanasković Nabulsi Technologies d.o.o.”  iz Novog Sada i dr…

Građani Novog Sada: Gospođa Ksenija Rošin ,Jovana Vučetić , Svetlana Nikoličić  i Jelena Spasić iz Novog Sada , Nikola Kalikić,novosdađanin -živi i usavršava se u Lozani u Švajcarskoj; Jovicki Marko,   dečakod 5 godina, iz Beočina; Porodica Josifovski  i Mirjana Josifovski, odrasla u Dečjem selu u kućici br. 12…

U organizaciji Udruženja „Kafanski selektor“ organizovana je humanitarna akcija za decu u Dečjem selu.

Zahvaljujemo se Nenadu Pavloviću  organizatorima i i prijateljima,koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

Ovom prilikom objavljujemo deo iz pismaza medije koje je nam je Nenad Pavlović poslao:

„Posle Aleksandrovca, Sremska Kamenica. Posle Toskića, Dečje selo! Baš kao i prethodne tri, po tradiciji Kafanski selektor i ove godine okuplja selekciju svojih prijatelja, donatora i svih ostalih dobrih i humanih ljudi. Iz planinskog dela Župe, prestonice dobrog i kvalitetnog vina, ovoga puta idemo u plodne vojvođanske ravnice.

U najlepšem delu starog parka Sremske Kamenice, na obali Dunava predivan prostor a u njemu jedno posebno selo – Dečje selo, nastalo u velikoj porodici SOS Dečjih sela. Otvoreno 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u Istočnoj Evropi. Izgrađeno po ugledu na druga Dečja sela na temeljnim vrednostima SOS Kinderdorf organizacije, kao što su odgovornost, istrajnost i pre svega posvećenost.

Idejni tvorac ovog sela tih sedamdesetih godina prošlog veka bio je dr Milorad Pavlović, veliki humanista i borac za dečja prava, tadašnji sekretar za socijalnu politiku Vojvodine. Po njemu ovo  selo i nosi ime.  Dr Pavlović je krenuo sa velikom željom da pomogne deci. Okupio je brojne saradnike koji su podržali njegove ideje, a podršku i materijalnu pomoć dobio je od velikog broja građana i organizacija ondašnje države Jugoslavije i SOS Kinderdorf organizacije.

Danas u Dečjem selu brigu o deci svakodnevno, 365 dana u godini, vode vaspitači, negovateljice i stručni radnici različitih profila. U njihovu stručnost i ljubav prema deci, odnosno poslu koji rade, nikako ne treba sumnjati. Decu treba razveseliti a njih jednostavno pohvaliti. Svima njima treba dati podršku. Kafanski selektor upravo to i želi. Ovoga puta fudbal se igra za Dečje selo!

Selektor je po tradiciji poslao pozive. Neki odgovori su već stigli, a neke još uvek čekamo. Legendarni Miloš Šestić, kolega sporstki novinar i komentator Lazo Bakmaz, lepa i uspešna mlada dama u kopačkama Jelena Čanković (ŽFK Ferencvaroš), ŠF Čanković iz Batajnice, naši dragi prijatelji iz FK i ŽFK Rad, novinari, novinarke i još puno gostiju iz sveta fudbala! Gde je fudbal, tu su i navijači, računamo na vas i vašu podršku.

Ako ste humani i ako volite fudbal u subotu 24.12.2015 vas od 12h čekamo u balonu Enfild, Volgina bb, Zvezdara, Beograd. Ni ovoga puta nismo određivali cene karata. Novac nažalost često bude neophodan, ali na sreću nije uvek sve njemu. Ovoga puta karte se plaćaju slatkišima! Napravi paketić ili donesi slatkiš  – PODRŽI AKCIJU!“

Sve slatkiše sa sobom će poneti naši dragi gosti iz Dečjeg sela. Oni će ujedno i otvoriti turnir utakmicom protiv svojih vršnjaka iz ŠF Čanković. Kažu da i kod jednih i kod drugih ima talentovanih klinaca. Možda se baš u njima kriju neki novi Tadići, Mitrovići ili Vidići…

DSC_1299Deda Mraz

DSC_1382

DSC_1567

DSC_1573

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon