Poseta Igora Mirovića i Kirila Tjurdenjeva Dečijem selu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev posetili  su Dečije selo “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, u kojem su kuće za boravak štićenika renovirane zajedničkom akcijom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i NIS-a. Cilj akcije bio je unapređenje kvaliteta boravka dece i mladih u selu.

Kompanija NIS se u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti priključila inicijativi koju je u 2022. godini pokrenuo Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, a koja je podrazumevala podršku ustanovama socijalne zaštite. NIS je učestvovao u projektu adaptacije prostorija u kućama Dečjeg sela “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici. Time su značajno poboljšani uslovi za boravak 101 štićenika ove ustanove, dece i mladih bez roditeljskog staranja, jer su posle 10 godina adaptirana kupatila u kućama u kojima žive deca. Ukupna vrednost projekta je 12 miliona dinara, od čega je NIS obezbedio četiri miliona, dok je ostatak finansiran iz budžeta AP Vojvodine.

Predsednik Mirović zahvalio je Naftnoj industriji Srbije na podršci i istakao da ovo nije prvi put da NIS svoja finansijska sredstva ulaže u ovakve i druge važne projekte na teritoriji čitave naše zemlje, posebno u Vojvodini.

761748_preedsednik-mirovic-obisao-decije-selo-4_iff 761750_preedsednik-mirovic-obisao-decije-selo-23_iff 761751_preedsednik-mirovic-obisao-decije-selo-26_iff Preedsednik Mirovic obisao Decije selo (19)

https://youtu.be/W3WM0AnAuew

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon