Proslava 41. rođendana Dečijeg sela

proslava-rodjendana

Sremska Kamenica, Srbija – Ustanova za decu i mlade “Dr Milorad Pavlović” Dečije selo Sremska Kamenica u prisustvo svojih prijatelja, donator i radnika sela proslavila je 41. godišnjicu rada 23. juna 2016. godine. Proslavi su pored prijatelja i donatora Dečijeg sela prisustvovali i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić koji su u prisustvu direktora Ustanove Doc. dr Srđana Egića obišli Dečije selo i upoznali se sa njegovim radom.

Tokom svoje posete predsednik Pokrajnske vlade Igor Mirović istakao je da oblast socijalne zaštite, a posebno dečije zaštite ima veliku važnost u radu Pokrajnske Vlade.

Danas smo tu zajedno sa pokrajinskim sekretarom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, u čijoj nadležnosti je i ova ustanova, da analiziramo potrebe ove ustanove, kao što ćemo u narednom periodu analizirati potrebe svih sličnih ustanova i svih onih koji očekuju da dobiju pomoć od ovog pokrajinskog sekretarijata i Pokrajinske vlade“, izjavio je u obraćanju medijima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i ponovio da je ova oblast važna i, posebno, da je važna oblast staranja o deci bez roditeljske zaštite.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, koji je nakon priredbe u kojoj su učestvovala deca – štićenici ove ustanove, podelio poklone, rekao je da je siguran da će Pokrajinska vlada učiniti mnogo da se želje i potrebe stanovnika Dečjeg sela “pretoče” u stvarnost.

Ustanova za decu i mlade “Dr Milorad Pavlović” Dečje selo u Sremskoj Kamenici, osnovana je 1975. godine sa ciljem pomoći deci bez roditeljskog staranja. Prema rečima direktora Dečjeg sela Srđana Egića, danas se brine o više od sto dece i mladih ljudi, uzrasta od šest do 26 godina. Takođe, direktor Ustanove istakao je važnost uloge zaposlenih radnika, volontera i svih ljudi dobre volji koji svakodnevno pomažu u radu Dečijeg sela.

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon