Druženje u “Košnici” odloženo za avgust

Sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva” jedan je od humanih projekata koje organizuje Udruženje građana “Košnica” iz Novog Sada. Ta akcija obično se održava tokom jula na Begečkoj jami, međutim, termin je pomeren za avgust. Kako saznajemo od Nikole Vučića iz Udruženja “Košnica”, kamp je od 14. jula organizovan u Sloveniji i trajaće do 28. jula, a dodatni razlog odlaganja termina je zauzeće uobičajenog mesta za kamp, koje je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja trenutno rezervisao za potrebe svojih aktivnosti.

U Sloveniji su se okupila deca iz dva programa Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici – “Jačanje porodice” i “Podrška porodici u krizi”, a na tradicionalnom mestu, Begečkoj jami, od 1. do 18. avgusta okupiće se, kako deca iz pomenuta dva programa, tako i deca bez roditeljskog staranja iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i s Kosova.

Podsećamo na to da je Udruženje građana “Košnica” do sada uspešno organizovalo 11 sportsko-ekoloških kampova, na kojima su se deca družila i provodila kvalitetno vreme u prirodi; uz kulturno-zabavne sadržaje, a to humano udruženje organizuje i niz drugih aktivnosti. Uglavnom su namenjene deci bez roditeljskog i odgovarajućeg roditeljskog staranja ili za cilj imaju prikupljanje novca za pomoć toj grupi dece.

Druženje u “Košnici” odloženo za avgust – Izvor: dnevnik.rs
Druženje u “Košnici” odloženo za avgust – Izvor: palo.rs

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon