Selo gde ljubav stanuje

Proslava 40 godina od osnivanja Dečjeg sela u Sremska Kamenici

Ustanova za decu i mlade “Dr Milorad Pavlović” Dečje selo, Sremska Kamenica 23.6.2015.godine obeležava 40 godina rada. Centralna proslava biće održana u zgradi rektorata Univerziteta u Novom Sadu u prisustvu više od 300 predstavnika istaknutih vladinih institucija, stranih predstavništva, ambasada, predstavnika kompanija, prijatelja Dečjeg sela i mnogih drugih koji su pomogli u izgradnji ove institucije. Danas u Dečjem selu kroz program smeštaja i zaštite kao i programa „Kuća na pola puta“ boravi više od 100 dece i mladih uzrasta od 6 do 26 godina.

Osnovna delatnost Ustanove je zbrinjavanje, nega i zaštita dece i mladih koji su lišeni roditeljskog staranja, ili su pak izgubili biološke roditelje. Oni u Selo dolaze, ili bez ikakvog porodičnog iskustva, ili sa haotičnim, traumatskim iskustvima iz bioloških, hraniteljskih porodica, ili druge ustanove.

Naš cilj je da svako dete – mlada osoba izraste u dobro integrisanu autentičnu ličnost sposobnu da voli i da radi, sa prosocijalnom i aktivističkom životnom orijentacijom, kao i ličnim smislom življenja uprkos primarnim gubicima i odbacivanjima.

Povodom 40 godina svoga rada zajedno sa prijateljima Dečje selo organizuje proslavu pod nazivom “Selo kao način života”.

Kako je Dečje selo neprofitnog karaktera koje svoj rad obavlja zahvaljujući dobrim delom svojim prijateljima tako je i proslava zajednički rad prijatelja.

Ako i Vi želite da pomognete u organizaciji proslave slobodno nas kontaktirajte na srdjanegic@gmail.com

Manifestaciju pomogli:

40-god-selo

 
Facebook IconTwitter Icon