Budisava – Likovna kolonija

budisava-ii-1

MZ Budisava i KUD „MLADOST“ iz Budisave, 01. oktobra ove godine organizovali su likovnu koloniju u prelepom parku u senci stoljetnih stabala. Deo ove lepe manifestacije bilo je i Dečje selo. Deca iz Dečjeg sela su učestvovala u kulturno-zabavnom programu zajedno sa mališanima iz Budisave.

Saradnja sa našim prijateljima se nastavlja, a traje više do 15 godina. Razne manifestacije koje su organizovane i priređene u Budisavi na radost svih učesnika, ostavljaju trajan ukus lepote i radosti u srcu svakog od njih, pa i nas iz Dečjeg sela. Hvala im što su nam uvek obezbeđivali prvo mesto u srcu i što njihova postojanost čini da se osećamo vredni poštovanja, ljubavi i uvažavanja.

budisava-ii-2

Ne tako davno, maja meseca u Budisavi je organizovan „Javni čas“. Ranije: boravak dece iz Dečjeg sela u porodicama iz Budisave, Dečji susreti i sl.

Naša deca su gostovala na ovim manifestacijama i bili učesnici u svim kulturno-zabavnim programima, koje je organizovala i podržala Budisava. Sve ove predivne ideje deo su ljudske solidarnosti i podrške. Ove godine smo poveli u Budisavu i našu Ljupku Martinović, udatu Erg, slikarku-umetnicu, da stane u red sa ostalim umetnicima koji su bili deo likovne kolonije.

Ona je nacrtala suncokrete, kao simbol ljudske želje da se ipak sve okreće suncu. Hvala joj u ime Dečjeg sela. Mi smo ponosni na nju…

budisava-ii-3

Ono što posebno želimo da istaknemo jeste podrška Predsednika Skupštine AP Vojvodine, Gospodina Ištvana Pastora i njegovog kabineta. Tamo gde su učesnici programa deca iz Dečjeg sela, predsednik ne zaboravlja da pošalje poklone.

Hvala Budisavi!

Hvala Gospodinu Ištvanu Pastoru i njegovim saradnicima!


 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon