Rotary klubovi

rotary-dselo

Dečje selo može sa radošću da se pohvali da ima divne, postojane i odane prijatelje. Prijateljstvo se najbolje potvrdjuje kroz protek vremena, kada traje i svaki put, iznova bude opelemenjeno novom pažnjom i ljubavi. Kada ljudska pažnja za čoveka izvire iz čista srca ona širi svetlost pa obasjava svako čisto srce u daljini. Tako se krug prijatelja širi, a nama ostaje, da ta lepa osećanja upijamo, poštujemo, čuvamo i iz njih crpimo onaj osećaj koji nas ponese u radost i takvog ga dalje širimo…

U obavljanju delatnosti koja nam je poverena nastojali smo kroz godine rada da pružimo deci i mladima sve što smo mogli, i više od toga zahvaljujući prijateljima Dečjeg sela.

Rotary klubovi već dugi niz godina kroz različite projekte pomažu da mladi u Dečjem selu stiču dodatna znanja i veštine, koji će im pomoći za lakše osamostaljivanje, kada jednog dana krenu da kreiraju sami svoj život. Pored toga Rotary klubovi iz Berna i iz Beograda izdvajaju stipendije za mlade koji su već pronašli zaposlenje, kao korak više za njihovu motivaciju, da izaberu put i da sigurnije hodaju ka uspehu.

U Dečjem selu ima dosta talentovane dece, za ples, za muziku, dece koja imaju recitatorske sposobnosti i veoma često, deca su deo raznih kulturnih manifestacija, koje se priređuju zajedno sa njihovim vršnjacima iz okruženja. To su škole, razna kulturno-umetnička društva. Učesnike muzičke grupe i recitatorske sekcije, ove godine su obukli članovi ROTARY klubova iz Berna, Čukarice, Bora i ROTARY klub Beograd -Metropoliten u okviru akcije -stvaranja mostova ljubavi i prijateljstva među ljudima i državama. Ovoj akciji priključio se i “ENG BREND” iz Novog Sada koji je poklonio donje delove trenerica za 16-oro dece. Njihov nastup za Novogodišnje praznike i druge aktivnosti u buduće će biti i vizuelno lepši.

Nama ostaje da se iskreno zahvalimo, da im kažemo da su nas veoma obradovali i da im potvrdimo da između nas i njihove tople prijateljske podrške već dugi niz godina postoji most prijateljstva koji čuvamo u srcu…

Osmeh na licima dece najbolje govori:)

neoplanta-pomaze-dec-selu-03
neoplanta-pomaze-dec-selu-03
 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon