Topao dom je pravo mesto za uspešan život!

topao-dom

Kako bi omogućili dom za pravilan rast i razvoj dece, Dečije selo postalo je prvo Eko selo koje za zagrevanje objekata koristi obnovljive izvore energije. Tokom posete predstavnika Rotari Kluba iz Švajcarske, Dečije selo je predstavilo ono što radi tokom svakog dana, a predstavnici kluba su izrazili želju da se priključe radu.

topao-dom-2

Jako sam srećan što sam imao priliku da tokom svog prošlogodišnjeg Rotary-putovanju u Beograd i Novi Sad naučim nešto o Dečijem selu u Novom Sadu. Tada sam shvatio koliko veliki rad obavlja menadžment tim Sela i koji se nesebično tokom svog rada vodi samo jednim ciljem: “Pomoć deci u izgradnji bolje budućnosti”. Takođe, tokom svoje posete video sam na koji način je moguće modernizovati Selo postavljanjem solarnih panela, novim načinom grejanja i sl. Deca sa kojom sam imao priliku da se upoznam bila su srećna, komunicirali su veoma slobodno i izgledali su kao tim. Mogao sam iz ličnog iskustva da vidim saradnju između Rotari klub Bern-Christoffel koja utiče na život dece u Dečijem selu“.

topao-dom-3

Ali isto tako sam shvatio da će Selo imati “tešku zimu”. Oni i dalje nisu u stanju da tokom jake zime zagreju selo. Iz tih razloga moja kompanija – Mundi AG – i ja smo odlučili da doniramo za troškove grejanja jedne kuće u Selu. To ćemo učiniti najmanje dve godine kako bi smo ih osnažili. Radujem se ponovnoj poseti, susretu sa decom i upoznavanju prijatelja sa timom iz Sela“.

Christoph Beer, CEO mundi consulting ag, Švajcarska

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon