Будисава – Ликовна колонија

budisava-ii-1

МЗ Будисава и КУД „МЛАДОСТ“ из Будисаве, 01. октобра ове године организовали су ликовну колонију у прелепом парку у сенци стољетних стабала. Део ове лепе манифестације било је и Дечје село. Деца из Дечјег села су учествовала у културно-забавном програму заједно са малишанима из Будисаве.

Сарадња са нашим пријатељима се наставља, а траје више до 15 година. Разне манифестације које су организоване и приређене у Будисави на радост свих учесника, остављају трајан укус лепоте и радости у срцу сваког од њих, па и нас из Дечјег села. Хвала им што су нам увек обезбеђивали прво место у срцу и што њихова постојаност чини да се осећамо вредни поштовања, љубави и уважавања.

budisava-ii-2

Не тако давно, маја месеца у Будисави је организован „Јавни час“. Раније: боравак деце из Дечјег села у породицама из Будисаве, Дечји сусрети и сл.

Наша деца су гостовала на овим манифестацијама и били учесници у свим културно-забавним програмима, које је организовала и подржала Будисава. Све ове предивне идеје део су људске солидарности и подршке. Ове године смо повели у Будисаву и нашу Љупку Мартиновић, удату Ерг, сликарку-уметницу, да стане у ред са осталим уметницима који су били део ликовне колоније.

Она је нацртала сунцокрете, као симбол људске жеље да се ипак све окреће сунцу. Хвала јој у име Дечјег села. Ми смо поносни на њу…

budisava-ii-2

Оно што посебно желимо да истакнемо јесте подршка Председника Скупштине АП Војводине, Господина Иштвана Пастора и његовог кабинета. Тамо где су учесници програма деца из Дечјег села, председник не заборавља да пошаље поклоне.

Хвала Будисави!

Хвала Господину Иштвану Пастору и његовим сарадницима!


 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon