Село где љубав станује

Прослава 40 година од оснивања Дечијег села у Сремска Каменици

Установа за децу и младе “Др Милорад Павловић” Дечје село, Сремска Каменица 23.6.2015.године обележава 40 година рада. Централна прослава биће одржана у згради ректората Универзитета у Новом Саду у пристуству више од 300 представника истакнутих владиних институција, страних представништва, амбасада, представника компанија, пријатеља Дечјег села и многих других који су помогли у изградњи ове институције. Данас у Дечјем селу кроз програм смештаја и заштите као и програма „Кућа на пола пута“ борави више од 100 деце и младих узраста од 6 до 26 година.

Основна делатност Установе је збрињавање, нега и заштита деце и младих који су лишени родитељског старања, или су пак изгубили биолошке родитеље. Они у Село долазе, или без икаквог породичног искуства, или са хаотичним, трауматским искуствима из биолошких, хранитељских породица, или друге установе.

Наш циљ је да свако дете – млада осова израсте у добро интегрисану аутентичну личност способну да воли и да ради, са просоцијалном и активистичком животном оријентацијом, као и личним смислом живљења упркос примарним губицима и одбацивањима.

Поводом 40 година свога рада заједно са пријатељима Дечје село организује прославу под називом “Село као начин живота”.

Како је Дечје село непрофитног карактера које свој рад обавља захваљујући добрим делом својим пријатељима тако је и прослава заједнички рад пријатеља.

Ако и Ви желите да помогнете у организацији прославе слободно нас контактирајте на srdjanegic@gmail.com

Манифестацију помогли:

40god-selo

 
Facebook IconTwitter Icon