Промени свет поруком на 5186

Установа за децу и младе “Др Милорад Павловић” већ 39 година изводи на пут децу и младе без родитељског старања. У овом моменту запослени и волонтери данас на пут изводе више од 80 деце и 28 младих без родитељског старања, кроз програм смештаја (Село у Каменичком парку) и кроз програм подршке осамостаљивању (“Кућа на пола пута”) који Дечије село уз помоћ пријатеља реализује.

Акција “Промени свет поруком на 5186″ започета је у мају 2014. године, са главним циљем прикупљања средстава за образовење и развој штићеника Села. Едукација кроз програме формалног и неформалног образовања у претходном периоду препозната је као најбољи вид превенције повратка у систем социјалне заштите.

Средства прикупљена на овај начин штићеницима ће омогућити да постану: лекари, механичари, пекар, посластичари, глумци, професори, педагози, психолози, социјални радници итд. Ово су само нека од занимања у којима штићеници Села желе да стекну знање. Неки свој пут виде у обукама за занаталије (пекари, посластичари, фризери, козметичари, кувари) а неки свој пут виде на факултетима. У сваком случају наша мисија је увек иста, а то је извести децу и младе на прави пут, и креирати одговорне и сигурне појединце друштва.

Поред усавршавања на факултетима и стручним курсевима, средства прикупљана биће употребљена за учење страних језика (који постају неопходност у времену у којем живимо), помоћ при учењу, обуке о коришћењу компијутера, обуку за возаче као и многе друге практичне обуке потребне за време у којем живимо.

Жеља нам је да заједнички опремимо простор за учење, као и да за штићенике којима је потребна посебна терапија у одвојеним објектима то и омогућимо кроз потребан прибор за рад, сигуран кров над главом и тако пружимо пажњу свима и заједнички корачамо у будуцност у којој неће бити насиља, неће бити проблема него изградјени појединци и свесни грађани свог друства.

Акција траје до краја маја 2015. године, и омогућава слања СМС поруке кориснцима ВИП, МТС и Теленор мреже.

Од почетка акције прикупљено је око 410.000 динара. Сакупљена средства употребљена су за побољшање стандарда корисника.


 
Facebook IconTwitter Icon