Време за себе

Пројекат „Време за себе“ подразумева организовање свакодневних радионица за децу из Дечјег села и децу из пројекта „Подршка породици“. Деца из биолошких породица које су укључене у програме видно су угрожена, па некад и хигијенкси запуштена, изложена великом броју ризика и препрека у остваривању својих права.

Циљ пројекта „Време за себе“ јесте да деца проводе слободно време на организован и квалитетан начин. За родитеље деце из породица је важно да имају времена за радно ангажовање како би остварили додатне изворе прихода и на тај начин задовоољили основне потребе своје деце. Свакодневно одржавање радионица се показало као веома важно за сву децу посебно ону из породица која највећи део дана проводе неорганизовамно за свој узраст. Доласком на радионице слободно време ових малишана је структуирано на квалитетнији и организованији начин.

Родитељи имају више времена за обављање административних послова и тражење запослења. Радове које праве на радионицама деца међусобно размењују и носе у своје васпитне групе, као и у своје породице. Сопствене креације и финални производи пружају посебно задовољство деци на радионицама. Поред креативних радионица одржавају се едукативне радионице на различите теме (дечја права, технике учења, органозовање слободног времена,како водити дискусију…). Организују се различите културне и спортске активности (одлазак у биоскоп, позориште, одлазак у адреналин парк, рум, пливање…). Све ове активности воде ка социјалном укључивању и повезивању са друштвеном заједницом.

Финансијска средства за овај пројекат обезбеђена су на Донор сајму социјалне заштите одржаном у Београду септембра месеца 2014. године у организацији ФИЦЕ Србија. Том приликом потписан је уговор о донараству са Делта Фондацијом из Београда.

 
Facebook IconTwitter Icon