Дружење у “Кошници” одложено за август

Спортско-еколошки камп “Кошница пријатељства” један је од хуманих пројеката које организује Удружење грађана “Кошница” из Новог Сада. Та акција обично се одржава током јула на Бегечкој јами, међутим, термин је померен за август. Како сазнајемо од Николе Вучића из Удружења “Кошница”, камп је од 14. јула организован у Словенији и трајаће до 28. јула, а додатни разлог одлагања термина је заузеће уобичајеног места за камп, које је Факултет спорта и физичког васпитања тренутно резервисао за потребе својих активности.

У Словенији су се окупила деца из два програма Дечјег села у Сремској Каменици – “Јачање породице” и “Подршка породици у кризи”, а на традиционалном месту, Бегечкој јами, од 1. до 18. августа окупиће се, како деца из поменута два програма, тако и деца без родитељског старања из Србије, Црне Горе, Словеније и с Косова.

Подсећамо на то да је Удружење грађана “Кошница” до сада успешно организовало 11 спортско-еколошких кампова, на којима су се деца дружила и проводила квалитетно време у природи; уз културно-забавне садржаје, а то хумано удружење организује и низ других активности. Углавном су намењене деци без родитељског и одговарајућег родитељског старања или за циљ имају прикупљање новца за помоћ тој групи деце.

Дружење у “Кошници” одложено за август – Извор: dnevnik.rs
Дружење у “Кошници” одложено за август – Извор: palo.rs

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon