ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: Ученици ИТХС-а одушевили малишане из Дечјег села

У склопу хуманитарне акције која је одржана у Дечјем селу “Др Милорад Павловић” у Сремској Каменици, деца која тамо бораве имала су прилику да стекну корисна знања на радионицама рачунарства и информатике.

Током четвородневне хуманитарне акције коју је организовала Средња школа за информационе технологије (ИТХС), ученици ове школе су деци из Дечијег села одржали курсеве и кроз забаву пренели своје ИТ вештине, а том приликом им поделили и вредне поклоне.

Поред тога, ИТХС тим обезбедио је малишанима 20 рачунара и пројектор, како би имали све потребне услове да прате радионице и науче како да користе најзначајније компјутерске програме.

ИТ радионице одушевиле децу

Ова хуманитарна акција издваја се и по томе што су деца осим поклона усвојила и вредна знања, која ће им помоћи у даљем школовању. Ученици ИТХС-а пренели су становницима Дечјег села основне вештине потребне за рад у програмима “Word” и “Excel”, и објаснили им како да безбедно користе друштвене мреже.

Радионице у Дечјем селу одржаване су два пута дневно, а време између њих ученици ИТХС-а користили су за дружење и дељење позитивне енергије са најмлађима. На крају, деца су као потврду о стеченим знањима добила сертификате, док је најталентованији међу њима награђен и таблет уређајем.

Средњошколци познати по сличним ангажовањима

Ученицима ИТХС-а ово није пут да учествују у некој од хуманитарних акција тако што користе знања стечена у школи. Пре само неколико месеци ови средњошколци обишли су ОШ “Сава Јовановић Сирогојно” у Земуну, коју похађају деца са посебним потребама, и поклонили им софтвер који су креирали специјално за ту прилику.

Иначе, Средња школа за информационе технологије је прва образовна установа оваквог типа у Србији. Ученици који се овде образују кроз интерактивну наставу добијају најсавременија ИТ знања која у пракси могу да примене већ током средње школе. Управо овакав систем школовања омогућио је ученицима да стечене вештине искористе и у хуманитарне сврхе и помогну онима којима је помоћ најпотребнија.

Настављају да користе ИТ вештине у хуманитарне сврхе

Након хуманитарне акције у Дечјем селу средњошколци ИТХС-а изразили су жељу да наставе са учествовањем у сличним пројектима и тако искористе своје ИТ вештине како би помогли другима.

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: Ученици ИТХС-а одушевили малишане из Дечјег села – Извор: telegraf.rs
ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: Ученици ИТХС-а одушевили малишане из Дечјег села – Извор: kurir.rs

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon