Покрајина ће и даље бринути о деци без родитеља

Поводом 41. рођендана и дана Дечјег села “Др Милорад Павловић” председник владе Војводине Игор Мировић посетио је ову установу у Сремској Каменици и поручио да су другарство, учење, заједништво, разговор и топла реч потребни не само деци и васпитачима, него и целом друштву, те да ће Покрајина наставити да помаже установу.

Председник Покрајинске владе је рекао како је овом првом посетом у мандату желео да укаже на важност области у којој делује Дечје село.

- Заједно са покрајинским секретаром за социјалну заштиту, демографију и равноправност полова Предрагом Вулетићем ћемо анализирати потребе Дечјег села, а у наредном периоду и свих других установа које желе помоћ од Покрајинске Владе. Посебно је важно старање о деци која су без родитеља. Заједно са управом свих домова у Војводини, радићемо више и квалитетније. Деца су немерљиво богатство и важна је њихова срећа, будућност и образовање – рекао је Мировић и напоменуо како је деци рекао да је сви морају да буду бољи и да боље уче, а једнога дана ће бити наши успешни суграђани.

Мировић је објаснио да није први пут у Дечјем селу, те да је и раније долазио, а малишнима је рекао да је ишао у исту основну школу као и они, “Јован Јовановић Змај” у Сремској Каменици.

- Морамо да будемо заједно, ми који доносимо одлуке и ви који овде свакодневно радите и живите. Моја порука је да пријатељство, другарство, учење, разговор, заједништви и топла реч нису потребни само Дечјем селу, него и целом друштву. Толеранција и пажња треба да воде кроз цео живот. Помоћи ћемо вам, а највећа гаранција је што сам ја заправо један од вас – поручио је нови покрајински премијер.

Директор Дечјег села Срђан Егић је рекао да је темељ установе, у којој данас живи више од стотине деце, постављен 1975. године, када је село отворено. Подсетио је и да је отац војвођанског премијера, Мило Мировић, као директор установе оставио велики траг, јер је у време његовог управљања Дечјим селом изграђена велика управна зграда.

- На свим плановима смо побољшали квалитет рада и безбедност деце. Оно што деца немају су посете, додир, топла људска реч. И Игор Мировић је овде провео детињство и верујемо да ћемо имати добар наставак сарадње – истакао је Егић и напоменуо да су у селу побољшани материјални услови, те да су остварене велике уштеде, увођењем грејања на биомасу и соларну енергију.

Покрајински секретар за социјалну политику Предраг Вулетић поделио је поклоне малишанима и рекао да ће Покрајинска Влада учинити да жеље и потребе становника Дечјег села постати стварност, која ће се огледати у напрозирнијем огледалу – дечјим очима.

Љ. Петровић/em>

Молитва отпевана и знаковним језиком

Малишани Дечјег села су за госте извели драмско-музички програм, који се завршио молитвом, коју су деца осим гласовима, извели и знаковним језиком, што је дирнуло многе званице на прослави 41. рођендана Дечјег села.

Покрајина ће и даље бринути о деци без родитеља – Извор: dnevnik.rs

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon