ДОНЕО И ПОКЛОН Славни ултимет фајтер Гери Гудриџ посетио Дечије село у Сремској Каменици

geri-decije-selo

Гери Гудриџ, бивши кикбоксер, шампион и легенда ултимет фајт такмичења, посетио Дечје село у Сремској Каменици, а селу је поклонио комби пун беле технике.

Славни борац у Србију је дошао на позив Алексе Балашевића, сина кантаутора и певача Ђорђа Балашевића. Алекса каже да је Гудриџ прихватио позив и одмах желео да помогне Дечјем селу.

- Од пријатеља сам добио његов број и решио да га позовем. Када сам рекао Србија, он је казао да никад није био у Сирији, али сам убрзо објаснио где је Србија. За Дечје село, мислио је да је то назив места, али када сам му рекао о каквој се деци ради, одмах је пристао да помогне – каже Балашевић.

Гудриж је са децом поделио своју животну причу, рекавши да саосећа са њима, зато што је и њему било тешко у животу.

- Рођен сам у Тринидаду и Тобагу, а моја породица и ја били смо сиромашни. Имао сам само један пар панталона и једну мајицу које сам сваког дана носио у школу. У свету је много себичних људи, али богатство нема везе са новцем, већ са срцем – рекао је славни борац одушевљеним малишанима.

Деци је пожелео да се угледају на њега.

- Желим да ме гледате као инспирацију. Мој живот је био пун успона и падова, зато никада не одустајте и моћи ћете да досегнете висине – додао је он. Клинцима је објаснио, да борци, иако насилни у рингу, нису такви ван њега, те да му је некада било тешко да се бори против својих пријатеља.

- Борба је посао као и сваки други. Када се посао заврши ми нисмо непријатељи – рекао је он одгварајући на питања знатижељне деце.

Одушевљени његовом посетом били су и многи други који су га ових дана срели у Србији, од политичара који су се сликали са њим на аеродрому, до грађана који су га одмах препознали. Признаје да није мислио да ће да у Србији толико људи препознати, а после неколико дана проведених овде фасциниран је нашом земљом.

- Желим да Србију назовем својим домом. Раније сам то говорио за Јапан и Монако, а од данас то је и Србија. Не постоји ништа што ми се овде не свиђа – додаје Гудриџ.

Он је у друштву Балашевића обишао Војводину и Централну Србију, а одушевили су га наши средњовековни манастири, јер иако је дуго био енергични борац, данас ужива у мирним местима.

Гудриџ је Србију упоредио са својим спортом, рекавши да је то не толико велика и атрактивна, али врло борбена земља. Поред Јапана и Монака, нађу земљу је уврстио у три државе које му се највише допадају.

Одржао лекцију српским борцима

Легенда борилачких спортова одржао је и семинар рвачима и кик-боксерима клуба Војводине. Иако његови семинари могу да коштају и до 10.000 долара, он је своје знање на наше такмичаре пренео бесплатно.

ДОНЕО И ПОКЛОН Славни ултимет фајтер Гери Гудриџ посетио Дечије село у Сремској Каменици – Извор: scradar.com
ДОНЕО И ПОКЛОН Славни ултимет фајтер Гери Гудриџ посетио Дечије село у Сремској Каменици – Извор: vesti.rs
ДОНЕО И ПОКЛОН Славни ултимет фајтер Гери Гудриџ посетио Дечије село у Сремској Каменици – Извор: blic.rs
ВЕЛИКО СРЦЕ УЛТИМАТ БОРЦА: Гери Гудриџ посетио Дечје село у Сремској Каменици и донео поклоне! – Извор: kurir.rs

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon