Почетак сарадње хуманитарног карактера

vitalon-01

Посета Дечјем селу и топла реч су нешто што је најважније, кажу у овој Установи и додају да се све донације одговорних појединаца и фирми подједнако вреднују и цене.

Друштвено одговорне компаније од великог су значаја за поједине социјалне установе, те је одлука Виталон Биопхарм која се бави производњом овсених каша, да један динар од сваке продате каше донира за Дечје село, била добара основ за почетак сарадње. Хуманост је, како су приликом потписивања протокола рекли, веома важна иако је у данашње време реткост.

Ми станујемо ту у близини, па сваки дан пролазимо поред Дечјег села. Сваки пут када пролазимо видемо да је тој деци помоћ све потребнија и потребнија. Хтели смо да направимо неку акцију хуманитарног карактера. Одлучили смо се на тај потез, да одобримо по један динар од сваког нашег продатог производа за Дечије село“, навео је Вукашин Бајић, представник донаторске фирме Виталон Биопхарм – Новац ће, како у Дечјем селу кажу, бити искоришћен за потребе образовања и ваннаставних активности, како би деца која одатле изађу имала све што имају и деца у биолошким породицама. Такође, постигнут је договор да ће запослени лекари и стоматолози пружати своје услуге деци из Дечјег села у виду акција о подизању свести о оралном и општем здрављу.

vitalon-02

Имају удружење које ће нам помагати тако што ће неки њихови стоматолози и лекари заправо боравити једном месечно са нашом децом и говорити рецимо о важности оралног здравља или о важности редовне неге и хигијене и свега што може да унапреди њихов живот касније“, рекла је Нина Вукелић, портпарол Дечјег села у Сремској Каменици.

Подсетимо, установа за децу и младе “Др Милорад Павловић” Дечје село, основана је пре 40 година са циљем помоћи деци без родитељског старања. Данас Дечије село брине о више од 100 деце и младих узраста од 6 до 26 година.

vitalon-03
 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon