Прослава 41. рођендана Дечијег села

proslava-rodjendana

Сремска Каменица, Србија – Установа за децу и младе “Др Милорад Павловић” Дечије село Сремска Каменица у присуство својих пријатеља, донатор и радника села прославила је 41. годишњицу рада 23. јуна 2016. године. Прослави су поред пријатеља и донатора Дечијег села присуствовали и председник Покрајинске владе Игор Мировић и Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић који су у присуству директора Установе Доц. др Срђана Егића обишли Дечије село и упознали се са његовим радом.

Током своје посете председник Покрајнске владе Игор Мировић истакао је да област социјалне заштите, а посебно дечије заштите има велику важност у раду Покрајнске Владе.

Данас смо ту заједно са покрајинским секретаром за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у чијој надлежности је и ова установа, да анализирамо потребе ове установе, као што ћемо у наредном периоду анализирати потребе свих сличних установа и свих оних који очекују да добију помоћ од овог покрајинског секретаријата и Покрајинске владе“, изјавио је у обраћању медијима председник Покрајинске владе Игор Мировић, и поновио да је ова област важна и, посебно, да је важна област старања о деци без родитељске заштите.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, који је након приредбе у којој су учествовала деца – штићеници ове установе, поделио поклоне, рекао је да је сигуран да ће Покрајинска влада учинити много да се жеље и потребе становника Дечјег села “преточе” у стварност.

Установа за децу и младе “Др Милорад Павловић” Дечје село у Сремској Каменици, основана је 1975. године са циљем помоћи деци без родитељског старања. Према речима директора Дечјег села Срђана Егића, данас се брине о више од сто деце и младих људи, узраста од шест до 26 година. Такође, директор Установе истакао је важност улоге запослених радника, волонтера и свих људи добре вољи који свакодневно помажу у раду Дечијег села.

 

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon